ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ
Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους με περίσσευμα ψυχής (ήδη υπάρχοντα μέλη μας αλλά και νέα υποψήφια μέλη) προτρέποντάς τους να:
 • Διερευνήσουν το άμεσο περιβάλλον τους αναζητώντας ανθρώπους σε ανάγκη, δηλαδή αποδέκτες της προσφοράς αγάπης τους.
 • Να προσφέρουν με σεμνότητα αυτό που μπορούν, είτε πρόκειται για χρήματα, υλικά αγαθά, για κάποια υπηρεσία ή χρόνο. Η ανθρώπινη επαφή είναι το ζητούμενο.
 • Να προτείνουν στο Κοινωφελές Ίδρυμα Προσφοράς Αγάπης ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ πιθανούς αποδέκτες προσφοράς αγάπης στου οποίους δεν μπορούν οι ίδιοι να προσφέρουν, προκειμένου να τους παραπέμψουμε εμείς σε ένα άλλο μέλος μας που να έχουν τη δυνατότητα.
 • Να συμμετάσχουν σε κοινές δράσεις προσφοράς αγάπης που θα οργανώνει το Ίδρυμα, όπως συγκέντρωση τροφίμων και ειδών για άπορες οικογένειες.
Παραδείγματα προσφοράς αγάπης
 • Κρατάς το χέρι του συνανθρώπου σου που τον έχει χτυπήσει η μοίρα. Που πενθεί την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή αγωνιά στο κρεβάτι του πόνου σε ένα νοσοκομείο.
 • Χτυπάς την πόρτα του γείτονα που ίσως δεν ξέρεις καν το μικρό του όνομα. Μπορεί να χρειάζεται κάτι…
 • Βεβαιώνεσαι κάθε μέρα ότι ο μοναχικός σου γείτονας είναι καλά και δε χρειάζεται κάτι….
 • Τον βοηθάς στα ψώνια ή στο να πληρώσει ένα λογαριασμό.
 • Στη γειτονιά σου υπάρχει μια οικογένεια που είναι κοινό μυστικό ότι οι γονείς δε δουλεύουν πια. Τους προσεγγίζεις με λίγα φρούτα και λαχανικά που ‘σου έφεραν από το χωριό’ ή που από ‘λάθος υπολογισμό πήρες περισσότερα απ’ όσα χρειάζονταν και είναι κρίμα να χαλάσουν’. Την άλλη μέρα δύο πιάτα φαϊ, ‘για να δοκιμάσουν’.
 • Με όμορφο τρόπο και χαμόγελο, σεμνότητα και απλότητα προσφέρουμε ό,τι μπορούμε.
 • Αν ο συνάνθρωπος μας είναι διστακτικός, του δίνουμε το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται. Με τον τρόπο μας του δίνουμε να καταλάβει ότι είμαστε εκεί αν χρειαστεί κάτι.
 • Οι ανθρώπινες σχέσεις χτίζονται με το χρόνο και την υπομονή. Όλοι εκτιμούν την ευγενή πρόθεση, όταν βλέπουν ότι δε συνοδεύεται από ταπεινά κίνητρα.
 • Στον ασθενή του νοσοκομείου ή στο σπίτι του, το εκδηλώνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας. Του τηλεφωνούμε να μάθουμε για την υγεία του. Του διαβάζουμε ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα. ‘Ισως να χρειάζεται βοήθεια στο να μεταφερθεί σε ένα γιατρό ή το νοσοκομείο για μια εξέταση. Το σπουδαιότερο, τον ακούμε…Θέλει να ακουστεί! Ίσως να εκφράσει τους φόβους κα τις αγωνίες του.
 • Στο σουπερμάρκετ αγοράζουμε δύο πραγματάκια παραπάνω. Ένα πακέτο ρύζι. Ένα κουτί γάλα ή χυμό φρούτων. Μπορώ να το αφήσω στην πόρτα του σπιτιού λίγο παραπέρα, χωρίς να προδώσω την ταυτότητα μου, αν δε θέλω.
 • Πάνω από όλα ακούω, γίνομαι φίλος, δείχνω κατανόηση για τα προβλήματα του διπλανού μου, που θα μπορούσαν να είναι ή να γίνουν και δικά μου….
Αγαπητό μας μέλος,

Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνεις και σε καλωσορίζουμε στο ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

Το όραμα του Ιδρύματος, βασισμένο στον τρόπο που έζησε η Καίτη , διαφέρει από τα περισσότερα φιλανθρωπικά σωματεία ή παρεμφερή ιδρύματα. Με οδηγό τη σεμνότητα και την προσφορά της Καίτης, στοχεύουμε στις ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις. Με εφαλτήριο τη φλόγα της καλοσύνης και γενναιοδωρίας μιας γυναίκας, φιλοδοξία της ΚΑΙΤΗΣ είναι να εξαπλωθεί η θερμότητα της ευγένειας εκείνης της ψυχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Στόχος είναι, να γινόμαστε όλοι μέρα με τη μέρα καλύτεροι άνθρωποι, διαμορφώνοντας έτσι μία καλύτερη μελλοντική κοινωνία.

Με τη βεβαιότητα ότι και εσύ μοιράζεσαι τις ευαισθησίες του Κοινωφελούς Ιδρύματος Προσφοράς Αγάπης ΚΑΙΤΗΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, σε παροτρύνουμε να :
 • Κατευθύνεις την προσοχή σου στο άμεσο περιβάλλον σου, οικογενειακό, επαγγελματικό, φιλικό, χωροταξικό ή άλλο και να προσεγγίσεις ή να επιχειρήσεις να προσεγγίσεις ανθρώπους που φαίνονταν να χρειάζονται όχι μόνο τη συμπαράστασή σου αλλά και τη ζεστασιά της ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας.
 • Απαντήσεις στην πρόσκληση του Ιδρύματος ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, μοιραζόμενος μαζί της την πιο πρόσφατη εμπειρία προσφοράς αγάπης που είχες, είτε από τη θέση του ανθρώπου που προσφέρει είτε ακόμη από τη θέση του αποδέκτη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρή ή μεγάλη κίνηση προσφοράς υπήρξε ή τη θεωρείς εσύ αλλά η αγνότητα της πρόθεσης και των συναισθημάτων που σου προκάλεσε.
 • Ιδιωτικά να σκεφτείς για ποιο λόγο δεν την συνέχισες ή δεν επανέλαβες την προσφοράς σου στον ίδιο αποδέκτη ή άλλο. Χωρίς καμία διάθεση ενοχής αλλά με μόνο γνώμονα την ψύχραιμη λογική, προκειμένου να καταλάβεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου.
 • Τονώσεις και να ενδυναμώσεις αυτές τις ανθρώπινες σχέσεις με τους λιγότερο ή περισσότερο οικείους σου προσφέροντας ένα χαμόγελο, ένα λόγο ενθάρρυνσης ή παρηγοριάς όπου και αν αυτός χρειάζεται, τον πολύτιμο χρόνο σου ή ακόμη και τη συμπαράσταση που έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις.
 • Η προσφορά σου δεν είναι ανάγκη να είναι οικονομική. Μπορεί να είναι υλική (αγαθά όπως βιβλία ή τρόφιμα), μία εξυπηρέτηση ή απλά η ανθρώπινη επαφή. Το Ίδρυμα βρίσκει τρόπο να βοηθήσει επειδή την οδηγεί η ανιδιοτελής ανάγκη για προσφορά αγάπης.

Όσοι αισθάνεστε έτοιμοι να μοιραστείτε και να προτείνετε τρόπο βοήθεια στο πλησίον, το Κοινωφελές Ίδρυμα Προσφοράς Αγάπης ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ αδημονεί να ακούσει τις ιδέες και τις προτάσεις σας σε σχέση με τη μορφή της προσφοράς αγάπης σας αλλά και υποψήφιους αποδέκτες για προσφορά που γνωρίζετε. Στις συναντήσεις – συγκεντρώσεις των μελών που θα πραγματοποιούνται κατά διαστήματα θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτές τις εμπειρίες, αλλά και να δρομολογήσουμε την επόμενη μέρα, μία μέρα με περισσότερο φως, χαμόγελο, γεμάτη διάθεση προσφοράς αγάπης.
Καλώς ήρθατε σε ένα ταξίδι της καρδιάς απ΄ όπου όλοι θα βγούμε λίγο καλύτεροι απ΄ όσο ήμασταν όταν μπήκαμε.

 

Φιλικά,
Κοινωφελές Ίδρυμα Προσφοράς Αγάπης

ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ