Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του ΑΠΘ παρουσιάστηκε η δράση ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ που υλοποιείται από κοινού από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με το «Χαμόγελο του Παιδιού» συμπράττει το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Προσφοράς Αγάπης ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. Έπειτα από πρόταση του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού»  κ. Κώστα Γιαννόπουλου, η συγκεκριμένη δράση ονομάστηκε «Παιδιατρική Κατ’ Οίκον Νοσηλεία – Καίτη Παπαποστόλου».

Η ΔΡΑΣΗ «Παιδιατρική ΚατΟίκον Νοσηλεία Καίτη Παπαποστόλου» (ΠΚΟΝ)

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν από κοινού την Δράση, η οποία πραγματοποιείται από την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική και τον Οργανισμό με σκοπό την ασφαλή νοσηλεία των παιδιών με σοβαρό, χρόνιο πρόβλημα στο σπίτι τους, καθώς και την φροντίδα χρονίως πασχόντων παιδιών με σοβαρή πάθηση.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από την Βόρεια Ελλάδα και ενδεικτικά σε παιδιά με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, παιδιά με νευρομυικά προβλήματα, που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, παιδιά με κυστική ίνωση, παιδιά με ογκολογικά προβλήματα. Η εν λόγω δράση στηρίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2011 με την ενίσχυση από την 4η ΥΠΕ ,του Πιλοτικού Ευρωπαικού προγράμματος (2013-2015) και του Υπουργείου υγείας (2016 + ) για την βοήθεια των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Προσφοράς Αγάπης ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ πρόσφερε τα ιατρικά μηχανήματα με τα οποία εξοπλίστηκε όχημα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών στο πλαίσιο των κατ΄οίκον επισκέψεων. Ακόμη, προσφέρει την τεχνική τους υποστήριξη.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια Παπαποστόλου, την οποία και παρέλαβαν ο Ορέστης, η Νίκη και ο Αλέξανδρος Παπαποστόλου.